maanantai 19. toukokuuta 2014

Blogifuusio! ja tilannepäivitys 1/3

Heissans taas piiiiitkästä aikaa!

Pahoittelen hyvin pitkäksi venähtänyttä hiljaisuutta täällä blogin puolella. Viime vuosi meni kuin hujauksessa TAMKin liiketalouden ykkösvuoden pyörteissä, hommaa riitti sekä koulun että valokuvausjuttujen puolelta. Nyt onkin niin onnellinen tilanne, että mulla on kesälle niin paljon hääkeikkoja (ja toivottavasti kaikkia muitaki kuvausjuttuja) tiedossa, että uskalsin jättäytyä niiden varaan. En siis ole missään muualla kesätöissä tämän kesän aikana, joten saan täysillä keskittyä valokuvaamiseen ja ehdin siinä sivussa varmasti nauttia kesästäkin.

Oon nyt yrittäny löytää sellasta sopivaa tasapainoa työn ja vapaa-ajan välille. Välillä tuntuu, että sen löytäminen on todella vaikeeta, eteenkin kun koulupäivät oli pitkiä, halusin pitää kiinni vähintään 3x viikkoon salilla -rytmistä ja sen lisäksi oli valokuvauskeikkoja ja niistä tietenkin kuvia käsiteltävänä. Uskon kuitenkin, että nyt koulun jäätyä taas kesätauolle, löydän ainakin kesän aikana aikaa myös itselle, Artolle ja vähän kodinhoidollekin. :D Sekä tietysti tänne kirjoitteluun ja facebook-sivujen päivittämiseen ym. :)

Paljon on siis ehtinyt tapahtua tässä hiljaisuuden aikana. Viimeksi oon kunnolla kuulumisistani kirjoitellu varmaan puolitoistavuotta sitten! Hui, kuinka kauan siitä onkaan. Muutamat valokuvat oon senkin jälkeen postannu, mutta aika vähälle nekin on jääneet. Mutta nyt siis itse uutinen ennen kuulumisten tarkempaa päivittämistä on, että päätin luopua kahden erillisen blogin ylläpitämisestä, ja siirtyä vain takaisin tämän blogin päivittämiseen. Tämä tarkoittaa siis sitä, että tämän blogin sisältö tulee monipuolistumaan pelkistä valokuvauspostauksista kaikkeen mahdolliseen mistä milloinkin sitten tekee mieli kirjoittaa. Anrietta Diary siirtyy siis sivuun ja jatkossa kaikki kuulumiset löytyvät täältä. Siirsin kaikki vanhatkin Anrietta Diaryn blogitekstit tänne, joten jos niitä haluaa palailla lukemaan, kaikki löytyy täältä. Jos joku haluaa jatkossakin nähdä pelkkiä valokuvapostauksia, lisäilen niitä kotisivujeni yhteyteen tänne. Täällä sen sijaan saattaa tulla postauksia niin sisustamiseen, arkielämään, treenaamiseen, ruuanlaittoon, bisnekseen ym. liittyen! Mutta varmasti myös paljon valokuvia ja mahdollisesti laajempiakin otantoja kuin virallisilla kotisivuillani.. ;)

Mutta nyt siis vähän kuulumisten päivittämiseen. Jos vaikka aloittaisin viime keväästä ja ensi postauksessa jatkan sit kesä/syksy kuulumisiin ja kolmannessa kerron sitten tästä tämän vuoden keväästä, niin ei tuu niii hirveetä maratonpostausta.. Vaikka taitaa tästä siltikin vähän tulla... :D

Mutta viime vuoden kevät oli tosian aikamoista hullunmyllyä. Ensinnäkin suurin shokki oli, kun mun pappa kuoli. Siitä taisinkin kirjoittaa lyhkäsen jutun tänne. Vietettiin sitten hautajaisia keväällä. Tilaisuus oli kyllä tosi kaunis ja sain kuulla kaikkia ihania muistoja papan sukulaisilta ja kavereilta.


Tän lisäks koulun kanssa oli menossa viimiset rutistukset. Näyttöjä riitti, portfoliota kasattiin ja harjoittelu oli edessä. Yritinkin hakea harjoittelupaikkaa monesta paikasta, mutta kun "Valitettavasti meillä ei ole tällä hetkellä mahdollisuuksia ottaa harjoittelijaa" -vastauksia alkoi satelemaan ja parin hyvin lupaavan haastattelunkin jälkeen paikkaa ei irronnut, alkoivat vaihtoehdot olla vähissä. Samaan aikaan sain kuitenkin enenevissä määrin tiedusteluja valokuvauskeikoista ja hyvin mielenkiintoisia keikkamahdollisuuksia.

Muutama lapsikuvauskin mahtui harjoitteluaikaan. Tässä aivan ihana Antti!
Tästä sainkin idean, josko voisinkin tehdä harjoitteluni "itsenäisesti" tehden valokuvaus ja taittohommia monelle eri taholle yrittäjämäiseen tapaan. Opettajalle tämä oli onneksi ihan ok, kun vaan saadaan joku näistä tahoista viralliseen harjoittelun valvojan rooliin. Se ei ollut onneksi vaikea tehtävä, sillä olin tekemässä seurakunnallemme harjoittelujakson aikana useamman lehtitaiton sekä dokumentoimassa kuvin yhden tapahtuman.

Tässä meiän seurakunnan kakspäiväsestä tapahtumasta tunnelmia. Tänkin tapahtuman kuvaus oli osa mun harjoittelua.

Lisäksi osallistuin meidän seurakunnan järjestämään naistenpäivään Raumalla, jossa oli erilaisia palvelupisteitä naisille. Yhtenä palvelupisteenä olikin valokuvausnurkkaus, jonne sai tulla ilmaiseksi napsasemaan itsestään kuvan. Pisteellä riittikin tohinaa koko pitkän päivän ajan ja niissä kuvissa riitti muokattavaa pitkälle loppukevääseen vielä!

Tässä naistenpäivän kuvasaldoa :)

Kevään aikana siis riitti tohinaa! Olin samaan aikaan vielä töissä Sammon apteekilla siivoilemassa (aamuisin 6.30-9.30) ja samalla aloin toden teolla ottamaan selvää toiminimen perustamiseen liittyvistä asioista. Lopulta sain kaiken hoidettua ja perustamispaperit lähetettyä niin, että kesäkuun alusta mulla oli virallisesti oma toiminimi. Alkuun kaikki tuntui tosi vaikeelta ja jännältä ja vähän pelottavaltakin, mutta kun jaksoi ahkerasti lukee ja ottaa selvää, niin loppupeleissä toiminimen perustaminen oli aika yksinkertaista.

Harjoittelun aikana sain kuvata mm. tän upean naisen mallikansioon kuvia!
Mutta palataampas vielä vähän takaspäin. Harjoittelu siis meni hyvin ja sain sen aikana olla kuvaamassa monenlaisia juttuja ja taittaa meiän seurakunnan uutislehteä. Sain harjoittelun aikana kuvata yhet promokuvatkin ja tehdä niistä levynkannet demo-äänitystä varten. Tästä voittekin selata millaiset niistä tuli:
Tässä vielä levyn takakannet ja itse levyn painatus:


Tässä muutamia kuvia Hannan promo-kuvauksista.

Harjoitteluaikana kyllä oli opettelemista tässä aikatauluttamisessa, hommat meni aika helposti siihen, että tein töitä yömyöhäseen ja aamulla heräsin töihin ja kotiin päästyäni nukahdin pitkille päikkäreille. Samaan aikaan kun piti vielä vääntää portfoliota, oli soppa valmis. Lähes ajoin itseni piippuun tuona keväänä, mutta onneksi välillä sai hengähtää. Käytiin esimerkiksi huhtikuun lopulla nuortenilta porukalla Keravalla Dream Big tapahtumassa, jossa saatiin kuunnella mm. Great wide northia, sopivasti Euroviisu -hypetyksen jälkeen :) Tässä vähän kollaasia siltä reissulta:Lopulta sain kaikki koulujutut hoidettua ja valmistuinkin toukokuun lopussa, ajallaan. Meillä oli yhteiset juhlat, kun pikkuveli Aleksi pääsi samaan aikaan ylioppilaaksi. Juhlia vietettiin meiän seurakunnan tiloissa, mitkä oltiin pistetty juhlaviks ja täytetty herkuilla!

Tältä näytti meiän valmistujaisjuhlassa. Oltiin tehty koivunlehdistä tollasia hopeita koristeita kuivattamalla niitä eka ja sitten maalattiin ne hopeisella spraymaalilla. :)

Niin ja tuli se portfoliokin tehtyä. Sitä pääsee selaamaan tästä:


Noiin. Ehkä siinä olisi tarpeeksi päivitystä tälle kertaa, koitan illalla tai huomenna jatkaa kesän ja syksyn suhteen, niin päästään joskus ihan tän hetken tapahtumiinkin ;) Nyt välipalalle, kuvia toimittamaan ja salille rehkimään! :)

1 kommentti:

  1. Laadukkaita ja tasokkaita kuvia olet näpsinyt kameralla, kiitos, kun olen päässyt tutustumaan näihin otoksiisi <3

    VastaaPoista