torstai 27. joulukuuta 2012

Joululahjoja!

Joulu tuli ja meni!
Kuusen alta löytyi tällasia aarteita!
Tai, toi 85/f1.8 ei fyysisesti ollut kuusen alla, kun ostin ja maksoin sen lauantaina yhdeltä käytettynä, ja posti tuo paketin vasta huomenna, mutta kuusen alta löytyi pahvilaatikkoon paketoitu lappu, joka todensi iskän siirtäneen saman verran rahaa mun "valokuvaus/kameratarvike" tilille! <3 
Kiitos iskä ja äiti! <3
Nyt onkin jo vähän parempi lähtötilanne säästää sitä Canon ef70-200/f2.8L USM IS II:sta varten.. :) 

Se on kyllä jotain ihan korvaamatonta kun omat vanhemmat on nii paljon tukemassa tässäki "harrastuksessa". :) Toki toiveissa olisi, että ei jäisi vain harrastukseksi!

Toi kirja oli pikkuveikoilta ja selasin sen jo kannesta kanteen silloin jouluaaton iltana! Vaikuttaa tosi pätevältä opukselta. :) Odotankin jo innolla, että pääsen hyödyntämään sen oppeja kuvatessani. :)
 Tässä esimerkki aukeama kirjasta.

Suosittelen kyllä todellakin hankkimaan ton omaan kirjahyllyynsä, jos on jo kohtalaisen "sisällä" valokuvauksen maailmassa. Tossa on kyllä monissa useampia valoja noissa valaisukaavioissa ja erilaisia valonmuokkaimia, niin on kyllä hyvä ehkä omistaa ainaki parit studiovälkyt muokkaimineen, että saa tosta kirjasta kaiken ilon irti. :)


Mutta ah. toi 85mm! Kuolen varmaa huomenna ku haen sen postista eikä mulla välttämättä oo heti ketää ketä kuvata :D Ellen saa Artoa houkuteltua malliksi. Onneksi oon ny sopinu aika monen kaverin kaa kuvailuja ny alkutalvelle niin pääsee sit käyttämään totakin putkea.

 

Tässä jotain googletettuja kuvia sillä putkella otettuna, ihan näin havainnollistamaan ton upeeta bokehia ja sitä miten sillä saa kohteen niin nätisti irrotettua taustastansa! :)
Ei pahaa jälkeä n.300e lasille.. ;)


2 kommenttia:

  1. Ooi, toi kirja näyttäs hyvältä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on oikeesti tosi pätevä kirja! :) just hyvä jos on jo vähä kärryillä studiovaloista ym ni tosta saa kyllä paljon uusia ideoita ja vinkkejä ym! Suosittelen siis =)

      Poista