torstai 27. joulukuuta 2012

Joulu-askarteluja!

Joulu tuli ja meni! Mun oli suuri hieno tarkotus postailla tänne vie kaikkee ennenkin sitä, mun joulukorttiaskarteluista ja kaikesta hauskasta, mutta oli kädet nii täynnä tekemistä eka ennen joulua ja sitten joulu tietty oltii eka mun vanhemmilla Nokialla ja sitten Arton vanhemmilla turengissa.  Nyt vasta kerkeän istahtamaan koneelle niin, että pystyn jotain kirjottelemaankin.. 

Ajattelin nyt kuitenkin postailla tänne jotain jouluaskartelujuttujakin ennen ite jouluhehkutusta, etten aivan turhaan napsinu niistä kaikista kuvia ;) PArempi myöhään kun ei milloinkaan, vai miten se meni.. :D

Eli torstaina päätin käydä vähä ostelemassa kaikkia askartelukamoja! Suunitelmissa oli vähä terästää askartelutaitoja, kun en oo mitää oikeestaa väkertäny sitten häitten jälkee :D (eli 2,5v) sillon varmaan tuöli joku askartelun yliannostus, josta vasta nyt alkaa pääseen yli. Olinki sit vähä hukassa ja ilman mitään isoja suunitelmia ja haalin kaupoista vaa vähä kaikkee mitä satuin löytämään. Pelästyin vähän kuin paljo rahaa askartelukamoihinki saa uppoomaan, mutta jäihän niitä vielä paljon kaikkea ylitte, niin saan kyllä hyödynnettyä niitä vielä moneen kertaan! :'D

Tällasia kaikkia sieltä sit tarttu mukaan mm:


Siitä sitte levitin vaan kaiken meiän keittiön pöydälle ja aloin kehittelemään jotain. :D Alku meni vähä takerellen ja pariin ekaa luomukseen en ollu kovin tyytyväinen. Mutta tässä nyt sit niitä muutamien korttien harjottelun jälkee, mitä alko syntymään:

 En ihan kauhean montaa korttia viittinyt askarrella, kun kerran niitä ei ehtisi enää postittamaan, eli niitä kerkesin jakelemaan vaan kaikille ketä nyt torstain jälkeen vielä näin. 

Tässä vielä lähikuvat yhestä kortista:


Toinen mitä ajattelin ite väkertää oli toffee palasia tällaisen ohjeen mukaan, minkä löysin dansuckerin sivuilta:


Perjantaina yöllä pääsin sitten aloittamaan tän toffeen valmistuksen, kun olin kotiutunut porukoilta, missä olin ollu auttamassa niitä joulusiivouksessa..

Aloin siinä sitten innolla keittelemään toffeeta ohjeen mukaisesti ja pilkoin kuivattuja mansikoita pienemmiksi paloiksi ja paahdoin myös tota mantelirouhetta muistaakseni Ruokailmiö-blogista löytyneellä ohjeella..

Kaikki oikein hienosti tähän asti!
Jätin toffeen jähmettymään mansikoilla ja mantelirouheella koristeltuna jääkaappiin yön ajaksi.
Aamulla, kun heräsin, niin kävin heti testaamassa millasta toffeesta oli tullut, ja kovin tahmeeta ja pehmeetä se vielä oli! Vein sen sitte parvekkeelle pakkaseen, josko sielä se jähmettyis sen aikana ku kävin Nellin kaa missiolla siivoomassa..

Siinä sit käytiin välissä vielä Artonkin kanssa ideaparkissa tekemässä loputkin jouluostokset..

Ku tultiin takas iltasella ja testasin, ni toffee oli edelleen pehmeetä. Ei siis ollenkaan tollasta ku dansuckerin kuvassa, mistä ois voinu leikata tollasia siistejä paloja ja pakata ne jotenki nätisti. Ei. 
Se oli tällasta löysää mössöä:


Joka vanui ja venyi joka suuntaan ja tahmas kaiken. :s maistoin sitä, niin maku siinä oli kyllä melko kohillaan! Varsinki noitte kuivattujen mansikoitten kaa toi toffee sopi tosi hyvin! Ja oliha siihe menny aika palljon rahaa jo noihi tarvikkeisiinkin.. Joten piti keksiä joku vararatkasu, miten tän sais sellasee muotoo, että sen jollekin voisi antaa..
Ja tässä mun ratkasu asiaan:
 
Aloin lusikoida niitä sitten sellofaaniin ja kääriä niistä tollasia karkkeja.. :'D Voin sanoa, erittäin hermoja raastavaa ja sormia tahmaavaa hommaa! Lauantaina luovutin näitten kanssa parin tunnin jälkeen. Sunnuntaina jatkoin hommaa aamulla ja pellin ollessa puolessa välissä tajusin, että voisin lusikoida tota "tahnaa" suoraan johki lasipurkkii, minkä vois sit koristella tollee aiheesee sopivasti.. Meillä ei harmikseni löytyny kuitenkaan ku yks lasipurnukka kaapista tyhjänä, joten en saanu kaikkia loppuja sinne. Joten loputkin tahnasta käärin sitten tollasiksi "nyyteiksi". 

Askartelin sitten vielä noille "nyyteille" omat pussinsa, mätsäämään purnukan kanssa. Siitä syntyi Tahmatassun mansikkamanteli toffee -tuoteperhe.. :D

Toivottavasti isovanhemmat ei pelkää tahmasia sormia. x) purnukan ja yhden pusseista vein mun porukoille jouluna ja niille kyllä ainakin purkista lusikoitava tahna kelpas. Ois muute varmaa tosi hyvää vaniljajätskin kanssa! 

Sunnuntaina askartelin sitten vähä muitaki paketteja. Itseasiassa mulla meni tänä jouluna yhteensä varmaan 8h paketoimiseen, jos ottaa noihi nyytteihi käytetyn ajan mukaan! :s

Tässä pari tällasta erikoisempaa vielä:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti