keskiviikko 5. syyskuuta 2012

Viharakkaus

Tekniikka (vai teknologia, miksi sitä pitäis ny kutsua?!) on kivaa ja ihanaa sillo ku se toimii niiko haluis, mutta sen kansssa kyllä menee nii järki ja turhautuu ja vihastuu sillo ku se ei toimi niiko pitäis (tai ainakaa niiko ois kuvitellu että sen pitäis toimia)

Tää postaus sisältää sitte melkosta painintaa erilaisten kamera lisäosien (kaukolaukasimien, salamien ja radiotrikkereitten) kanssa painintaa, mutta varmaan ihan hyödyllisiä oivalluksia niille, ketkä joko on paininu samoje onkelmien kaa eikä oo löytäny ratkaisuja tai sitten sellasten ketkä aikoo ostaa jotai tällasta, ni voi kans saada jtn hyviä vinkkejä... :'D

Tosiaan piti tossa eilen tilailla tollanen digitarvike.fi:stä. No onneks mulla on mies, joka on tosi tarkka näissä jutuissa ja ennen tilausta laitoin sen sitte selvittämään että onko se ny hyvä että sen voi tilata. 
Siinä varmaa tunnin se selaili ja vertaili ja luki tietoja ja katto videoita kys. tuotteesta. Lopuksi se luki sitten tämän käyttöohje PDF:n läpi.. JA juuri viimeisellä sivulla, pienellä präntillä teksti, että autofocus ei toimi Canon 5D mark II:lla LiveWiev tilassa.. Eli toisin sanoen jos haluaisin kameran omaa kuvaa tuohon kaukolaukasimeen, niin autofocus ei toimisi (muuten ku et juoksen kameran luo painamaan "af-on" nappia, mikä vähä mitätöis tän kaukolaukasimen idean...:'D) ja sitte taas autofocus toimii kyl jos kattelisin kuvaa, mikä tulee suoraan tosta kameran päällä olevan lähettimen pikkukamerasta, mutta sillon en näkisi A) mihin kamera oikeasti tarkentaa ja B) kuvan oikeaa rajausta, koska minikamera ei huomioi, mikä polttoväli sillä hetkellä on käytössä jamuutenkin kuva kameran päältä on aina hieman erilainen kuin oikeasti kamerasta...
ELI tultiin siihe lopputulokseen, että tätä ei kannata tilata.
(Hyvä kun tääkin selviää vasta kun lukee laitteen käyttöohjeita, mitä ei välttämättä kauhee moni lue ENNEN laitteen ostamista jos edes sen jälkee. ja siinäki tokavikalla sivulla ja pikkupräntillä.... :'D)


Seuraavaks päätettii et ostetaa tää verkkiksestä, pitäis olla lähes samat ominaisuudet ku tossa toisessaki, eikä missään ollut mitään mainintaa että ei toimisi autofocus canonin 5D markIIsen kanssa. Käytiin sit eile hakee Pirkkalan myymälästä tää ku sitä sielä kerran oli. Menin vielä varmistelee siitä kameraosaston asiakaspalvelusta että sen pitäis sit varmasti toimia ton kameran kaa autofocuksen kera.. ostin sen sitten ja samalla vähä ladattavia paristoja ja laturin. (koska toi laite syö yht 8patteria kerrallaan ja ne kestää ehkä 3h käyttöä, ni ei viitti normipattereita tuhlata siihe tahtii...:D)
No ku kotiin päästii ja alettii testailee tota, ni alkuu en meinannu saada kameran livewiev kuvaa näkyy ollenkaa tossa näytös, pelkäsin jo että kamerassa on joku vika, mutta erinäisten testailujen jälkee meiä toisella kameralla huomattiin että siinä johdossa (joka on tullu ton  kameran mukana) on vaa kosketusvika ja saatii se sit jollain toisella johdolla näkymään vihdoin. Siinä sit testailtiin ja todettiin loppupeleissä että eipä tässäkään toimi toi autofocus livewiev tilassa.. (ellei juokse kameran luo painamaan AF-ON nappia..) joten yhtä turha kapistus ton kameran kaa ku edellinenkin vaihtoehto. :( Eka ajateltii että johtuu siitä ku huomattiin että tonki laitteen mukana tulleessa synkki johdossa oli kosketushäiriö, mutta eipä sen johdon paikallaankaan pitäminen asiaa korjannu.. 
Oli kyllä TURHAUTUNU olo eilen.

(ne ketkä haluis hankkii tollasen näytöllise kaukolaukasimen mikä voi olla kyl aika monikäyttönen monessaki tilanteessa esim ryhmäkuvissa, omakuvissa, sillo ku kamera on sen verra vaikeessa kulmassa että ei oikee pysty kurkkii etsimestä sisää jnejne ni lukekaa PS osa postauksen lopusta!!)

No jotain hyvääkin tässä tarinassa.. :D

Eli tänään menin sitte verkkiksee palauttaa tota vehjettä, joka oli siis maksanu 200e.. Sainki sen sit ilma ongelmia palautettua ja rahat takaisin, niin menin sit kameraosastolle tutkimaan mitä voisin ostaa tilalle, kun tuli todettua, että nuo näytölliset (ja kalliit) kaukolaukasimet eivät toimi tossa mun kamerassa.. Löysin sieltä sitten tällasen normi kaukolaukasimen, joka käy myös salaman radiotrikkeriksi. Päätin sit ostaa yhe päkin mis oli lähetin ja vastaanotin + yks ylimääränen vastaanotin elikkä tällaset
Noihin upposi siis noin 90e, joten ajattelin vielä katsella olisiko jotain muuta mitä tarttisin. :)
Kierreltyä löysin sitten tällasen jalustan, pääasiassa salamaa ajatellen, koska en tiiä jaksaisko toi kannatella mun kameraa.

Eikä toi maksanu ku kympin! (piraattikopio kylläki, se oikee maksaa jonku 55e.. :s)
Tolla saan sit salaman kiinnitettyy vaikka puun oksaan roikkuun tms. tai sitten johki pöydälle, maahan tms. :) jeejee!
 Eli nyt oli satanen kasassa. En kyllä ajatellutkaan tuhlata koko 200e, mutta vielä katselin vähä ympärilleni löytäisinkö jotain oikeasti hyödyllistä semihalpaa. Nää ostokset oliki ny keskittyny aika lailla tähän käsisalamatyöskentelyyn, joten ajattelin, että kunnon softboxi tms vielä puuttuu kamoista. (vaikka kaikkee aika kivaa salamatarviketta ostinki viime keväänä ton kameran kera, mutta niissäkää ei ollu yhtää kunnon potrettikuvauksee soveltuvaa pehmentäjää) Elikkä mukaan sitten tarttui vielä viime silauksena tällanen


hintaa oli n. 30e :) Toi onki sit tosi kätevä tollasessa potrettikuvauksessa missä ei oo aikaa suuriin kikkailuihin! :) Siinä oliki sen verkkisreissun saldo! kivasti sain palautustakin vielä 70e, joten eipä pidemmän päälle kauheesti harmita että en saanu tota näytöllistä kaukolaukasinta toimiin. ! :)

Mutta. Eipä ne onkelmat tähän loppunut.... rakastan tätä teknologiaa.. varsinki sillo ku se ei toimi... >:(

Eli siis olin jotenkin ajatellu että toi radiotrikkeri juttu toimis niin, että voisin laittaa toisen vastaanottimen kameraan ja toisen käsisalamaan minkä pistäisin vaikka jalustalla ampuu jostai sivulta ja sitte voisin ottaa kuvan, esim itestäni, että saisin sillä lähettimellä laukastua kameran sekä salaman. MUTTA tää homma ei sit oikee menny nii ko olin toivonu..
eka ongelma ilmeni ku en meinannu saada mun salamaa (joka on siis NISSIN merkkinen, ei Canon) toimii yhteistyössä tän homman kaa. Kokeiltii siinä sit kaikkii eri asetuksii radio"kanavissa" ja salaman eri ohjelmissa eikä mikää halunnu pelittää. :( Arto onneksi sit kokeili salamaa sellasessa "strobo"tilassa mikä on siis tarkotettu pääasiassa jos haluis kuvata pitemmällä valotusajalla sillee et salama välähtää esim 8kertaa valotuksen aikana. Ni sillä tilalla jostain syystä salama sitten alkoikin toimimaan!! IHANAA!
(varsinkin kun myöhemmin luin hähnelin FAQ:sta että tän laittee ei pitäis ollenkaa toimii NISSINin salamoitten kaa)

mutta toinen ongelma tuli tosiaan tässä että vaikka salama välähti, niin se ei täsmänny kameran sulkimen kaa = kuvista tuli pimeitä eikä salaman vaikutus ehtiny kuvaan
Tähä otettiin testattavaksi sitte Arton iskän filmijärkkärin vanha salama. joka on siis Canon merkkinen.. Mutta lopputulos oli sama.. 

Kokeiltiin sitten kuitenkin viimeseks tätä iha perus mihi niitä salaman radiotrikketeitä yleensä tarvitaan, eli lähetin kiinni kameraan, vastaanotin salamaan ja sitte kuva ja se TOIMI! ja iso plussa tässä oli se, että se toimi MOLEMMILLA, eli mulla on ny mahollisuus tehä kaikkia luovia valotuksia kahden salaman (ja heijastimien ym. salamamuokkainten kera)!! Ja tää homma kuitenkin toimii myös kameran kaukolaukamisena JA kaukolaukasu + salama homman toimimaan kuitenkin edes niin, että  vastaanotin roikkuu kamerassa pelkän johdon varassa ja salama on salamakengässään kiinni kamerassa ja sitten näpsäsen lähettimestä niin se ottaa kuvan salaman kera! JEE :D 
Siinäki pystyy sit saamaa esim heijastimen avulla käännettyy sen salamavalon tulosuunnan joksikin muuksikin ku suoraa edestä kohteeseen. 
JA tän kaukolaukasin setin kaa autofocus toimii, joka on toinen tärkee seikka tän episodin jälkee! <3

Mutta huhhuh ku tää teknologia osaa välillä olla kakkamaista, varsinki ku on laitteita monelta eri valmistajalta 
(kun canonin omat maksaa maltaita eikä niillä ees oo kaikkee mitä jokku piraattimerkit on keksiny)


Mutta loppuhyvin kaikki hyvin! :)
Sain tänää vielä kyselyn perhe- ja passikuvauksesta, joten sellastaki ois lähiaikoina taas tiedossa! :) 
JA sitten pitäisi pitää joku vaikka iha viikko et koitan keksii kaikkee mitä luovaa pystyn ny tekemään noitte mun salamoitte ja trikkereitte ja softboxien ymym kaa! ettei ne jää vaa mun kamerareppuun kerää pölyä. 8)

Onks teillä koskaan ollu suuria onkelmia teknologian kanssa? Erityisesti kiinnostaa ny tällaset valokuvaamisen jne liittyvät jutut mutta voitte te muitakin kertoa.. :D

meillä tuli kasa erittäin mielenkiintosia testikuvia, joista yksikään ei ollu kyllä julkasemiskelponen ainakaan sellasenaan :D tästä sai ny tällasen ku vähä croppaili kaikkee ylimäärästä veks..... :D

ps. huom. !! noi näytölliset kaukolaukasimet toimii sitten kuitenkin joittenki kameramallien kaa ilmesesti iha ilman ongelmia, että autofocus toimii jne että älkää heti suoraa tuomitko niitä pannaan! mutta kannattaa ottaa selvää et minkä kaa toimii ja minkä ei :P
http://www.aputure.com/en/manual/GW.zip
tuolta osoitteesta voi ladata ainaki ylimmän kaukolaukasimen manualin, jossa tosiaan toisiks vikalla sivulla tärkeittein huomioitten joukossa on lueteltu kameramallit, millä autofocus ei toimi jossain tapauksissa tai ollenkaan.. veikkaan että varmaan ton toisenki mallin kaa on aika samat säännöt.


2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Nojoo hieman oli :'D miksei kaikki vaa voi toimii niiko haluu :D no mut onneks sain selvitetttyy tolle setille ny ne metodit millä pystyn niitte kaa pelaan.. :'D pitää mennä joku päivä sitte säätää salamoittenki kaa!! :D sellasta kokeellista settiä. x)

      Poista